Na druhém břehu : o posledních věcech člověka - Špidlík, Tomáš, 1919-2010 (Současné otázky, 2022)
Autor rozjímá na různými tématy úzce se dotýkajících křesťanské víry a tématu vykoupení a toho, co je za smrtí, jako jsou věčný život, smrt, vzkříšení, nebe, očistec, peklo, ďábel, posedlost či Boží hněv.