Legie. - Sněgoňová, Kristýna, 1986- (Fantastická Epocha, 2022)
Sedmá kniha série Legie, vesmírné ságy Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, plné boje za svobodu a trochy toho humoru. Od invaze enlilského Společenství na planetu Zemi uplynuly dlouhé měsíce. Z uprchlíků se stali válečníci, z neznámých mimozemšťanů spojenci a z nákladní kraksny válečná loď. Vše, čím si posádka Vzdorující prošla, ale bledne před návratem na rodnou planetu. Jak ji pozměnila mimozemská okupace? Najdou na ní alespoň zbytky toho, čím lidská společnost bývala? Podaří se Moravcovi s Gerasimem získat spojení na povstalce zapojené do operace Valkýra? A splnit všechna poslední přání toho, kvůli komu se domů vrátili dřív, než by je samotné napadlo? Nakladatelská anotace.