Dobývání marnosti - Herzog, Werner, 1942- (Volvox Globator, 2022)
Zápisky významného režiséra z let 1979 až 1981, kdy pracoval na filmu Fitzcarraldo. Deník je záznamem existenciálního zážitku a pokračujícího konfliktu s představitelem hlavní role Klausem Kinským, který se stále hlouběji dostává do své role Fitzcarralda. Nakladatelská anotace. Kráceno.