Hádka - Jenkins, Victoria (Vendeta, 2022)
Patnáctiletá Olivia se pohádá s matkou a přestane s ní mluvit. Ukáže se ale, že za jejím mlčením je něco mnohem temnějšího než jen pubertální trucování. Psychologický thriller osvědčené autorky. Jednou večer dorazí patnáctiletá Olivia domů z párty, na kterou měla výslovně zakázáno jít, takže se s matkou Hannah pohádají. Hned na to Olivia pronese to, co každý rodič puberťáka už slyšel: "Nesnáším tě. Zkazila jsi mi život. Už s tebou nikdy nepromluvím." Hannah si nejdříve myslí, že Oliviin výbuch je jen běžným zakončením hádky mezi rodičem a dítětem, ale ve skutečnosti se z něj stává začátek noční můry... Po jednom dni zarytého mlčení dospěje Hannah k tomu, že už toho pubertálního trucování bylo dost. Po dvou dnech se začne bát, že se děje něco mnohem vážnějšího. Když ani po týdnu Olivia nepromluví, je jasné, že skrývá nějaké temné tajemství - něco, co by mohlo jejich milovanou rodinu roztrhat na kusy... Nakladatelská anotace. Kráceno.