Panství Loch Down - Cowan-Erskine, Beth (Kontrast, 2022)
Román odehrávající se v 30. letech 20. století vypráví dobrodružný příběh s detektivními prvky. Skotskem se šíří záhadná nemoc, která kosí převážně Angličany. To nikomu z panství Loch Down příliš nevadí, horší je mrtvola lorda Inverkillena. Lord Inverkillen, hrabě a nejvýznamnější člen rodiny, je za podivných okolností nalezen mrtev. Inspektor označí incident za nehodu, ale paní MacBainovou, hlavní hospodyni, tím nepřesvědčí. Jelikož nikdo nesmí kvůli nemoci dům opustit a stejně tak do něj nesmí vkročit nikdo cizí, jsou jedinými podezřelými obyvatelé domu, ať už z řad rodiny či služebnictva. Vzhledem k tomu, že je rodina hraběte příliš zaneprázdněna tím, co se dá popsat jen jako nicnedělání, rozhodne se pustit do pátrání sama. Samozřejmě jen ve svém volnu. Odhalí tím celou řadu dlouho ukrývaných tajemství, lží a podvodů, jež mají život na panství navždy změnit. Nakladatelská anotace. Kráceno.