Co se tenkrát nemohlo napsat - Haleš, Jiří, 1936- (CPress, 2023)
Jiří Haleš, chemik, herpetolog a ochránce přírody, se ve svých vzpomínkových črtách vrací k událostem druhé poloviny 20. století. Vyšetřovna v Bartolomějské ulici, rok 1968, působení v bývalé Jugoslávii, slovenské jeskyně nebo expedice na Sahaře - místa a události, jichž byl svědkem, vystupují v jeho vzpomínkách v originálních obrazech a s velkou porcí nadsázky. Nakladatelská anotace. Kráceno.