Raffael, malíř v Římě - Storey, Stephanie (Euromedia Group, 2022)
Historický román z renesanční Itálie mapuje život malíře Rafaela Santiho, především pak jeho rivalitu s Michelangelem Buonarrotim v době, kdy souběžně pracují na zakázce pro papeže. Rafael osiřel v jedenácti letech a je pevně odhodlán dodržet slib, který dal svému otci na smrtelném loži: stát se největším malířem v dějinách. Ale aby mohl být nejlepší, musí porazit nejlepšího, legendárního sochaře, tvůrce Davida, Michelangela Buonarrotiho. Papež Julius II. povolá oba umělce do Říma a postaví je proti sobě: Michelangelo maluje strop v Sixtinské kapli, zatímco Rafael má na starosti výzdobu papežových soukromých komnat. Rafael usiluje o dokonalost, ale zápasí přitom s vnitřními démony: zoufalou ctižádostí, ochromujícícm strachem z nedokonalosti a nesmírnou osamělostí. Nakladatelská anotace. Kráceno.