Poslední absolvent : druhá lekce ve Scholomancii - Novik, Naomi, 1973- (Host, 2022)
Pokračování fantasy trilogie z prostředí čarodějné střední školy. Druhá část se opět odehrává ve Scholomancii, v nepřívětivé kouzelnické instituci, kde na mladé adepty čarodějnického umění čekají zákeřné závěrečné zkoušky. Mladá čarodějka Galadriel má před sebou poslední rok ve Scholomancii, drsné kouzelnické střední škole. Jenže právě tento ročník je ze všech nejnáročnější, a co hůř -- na jeho konci na studenty čeká děsivý přízrak v podobě závěrečné zkoušky, ze které zdaleka ne všichni vyjdou živí. Galadriel si v minulém roce ověřila, kam až sahají její magické schopnosti, a získala i několik důležitých spojenců. Začíná doufat, že by mohla u zkoušky uspět. Jenže škola to zjevně ví také -- a snaží se jí v tom všemi prostředky zabránit nebo ji alespoň donutit, aby konečně naplnila dávné proroctví a stala se nejstrašnější černou čarodějkou všech dob. Pokud si má Galadriel zachránit holý život, bude muset zatnout zuby, napnout všechny síly -- a taky porušit pár pravidel. A možná ani to nemusí stačit... Nakladatelská anotace. Kráceno.