Hluboké soutěsky - Arnaldur Indriðason, 1961- (MOBA, 2023)
Další detektivní případ komisaře Kondráda. Ve svém bytě v Reykjavíku je nalezena zavražděná žena. Na stole leží papírek s telefonním číslem komisaře Konráda. Žena mu prý krátce před smrtí volala a prosila ho, aby se podíval po jejím dítěti, které dala před desítkami let k adopci. Konrád odmítl. Nyní toho hluboce lituje a chce alespoň posmrtně vyhovět její zoufalé žádosti. Vydává se dítě najít, přičemž netuší, jaké nebezpečí na něj čeká. Nakladatelská anotace. Kráceno.