Válka o pravdu : pravda o Estonsku, Lotyšsku a Litvě - Waltari, Mika, 1908-1979 (Poprvé v češtině, 2022)
Známý finský spisovatel sleduje politickou situaci a každodenní život v pobaltských zemích během let 1939-1940, kdy docházelo k omezování jejich samostatnosti a nakonec byly připojeny k Sovětskému svazu.