Narozen v modrý den : pohled do neobyčejné mysli autistického savanta - Tammet, Daniel, 1979- (Host, 2021)
Autobiografické vyprávění o dětství a dospívání mimořádně inteligentního chlapce s Aspergerovým syndromem, génia, pro něhož jsou obyčejné každodenní situace často neřešitelnou záhadou. Daniel Tammet dokáže to, co jen málokdo na planetě. Zvládne se naučit cizí jazyk za týden. Vyjmenuje zpaměti tisíce číslic v čísle pí a téměř automaticky řeší komplexní matematické operace. A žije se synestezií -- vnímá čísla jako barvy a naopak. Jeho životní dráha má však k matematické průzračnosti daleko. Výjimečnost zpravidla znamená také nepochopení a osamění, posměch a někdy i šikanu. Nakladatelská anotace. Kráceno.