Kolem světa žigulem - Vogel, Filip, 1988- (CPress, 2023)
Kniha mapuje cestu dvou dobrodruhů, kteří se rozhodli pro cestu kolem světa se starou Ladou 2101 - žigulíkem. Po hektických přípravách a zprovoznění 42 let starého a téměř nepojízdného auta, vyrazili na desetiměsíční cestu přes Asii, Severní, Střední a Jižní Ameriku. Možná se štěstím přežila expedice dvě bouračky, dvě zemětřesení, vysoké nadmořské výšky pohoří Pamír, vyprahlé Spojené státy, tropickou Střední Ameriku uprostřed období dešťů, mrazivou Patagonii, byrokratické nástrahy, úplatku chtivé vojáky a policisty, žábu v motoru, měsíční plavbu oceánem a mnoho dalšího. Nakladatelská anotace. Kráceno.