Sága o Hákonovi. - Schumacher, Eric, 1968- (Fobos, 2023)
Pokračování historické ságy o životě vikingského panovníka Hákona Haraldssona, založené částečně na historických pramenech. Hákon Haraldsson se vrací v dalším strhujícím historickém dobrodružství z Norské říše doby Vikingů. Píše se rok 935 našeho letopočtu a Hákon právě porazil v bitvě o Vysoký stolec králů svého nelítostného bratra Erika zvaného Krvavá sekera. Nyní však musí bojovat, aby si trůn udržel. Z jihu ohrožují zemi Dánové, vnitřní nepřátelé na východě Opplandu kují vlastní plány, jak se s pomocí Sveů zmocnit norského trůnu. Hákonovi nepomáhá, že je oddán svému snu christianizovat norský lid - snu, který jeho krajané nesdílejí, naopak se mu vzpírají i za cenu násilí. Když nepřátelé vtrhnou do země a říše se začne hroutit, musí Hákon a jeho skupina válečníků jednat rychle. Nakladatelská anotace. Kráceno.