Teheránská operace : fascinující historie zmařeného atentátu na Churchilla, Roosevelta a Stalina - Blum, Howard, 1948- (Jota, 2023)
Nacistické plány na likvidaci tří vůdců protihitlerovské koalice na jejich schůzce v Teheránu na podzim 1943. Práce sleduje kromě přípravy této německé speciální operace také události druhé světové války a průběh samotné teheránské konference.