Kuchařka při onemocnění žlučníku - Havlová, Vladimíra (Vaříme s dietní sestrou, 2023)
Zásady dietního stravování a recepty na přípravu jídel při onemocnění žlučníku a žlučových cest. Základní informace o projevech nemoci žlučníku a preventivních opatřeních. Přehled povolených a nevhodných potravin, které způsobují dráždění žlučníku. Doporučený způsob přípravy jídel s vyloučením nebo jen malým množstvím tuku. Následují předpisy pro dvě osoby na přípravu polévek, pokrmů z masa, zeleniny, těstovin, pomazánek, sladkých jídel, moučníků a dezertů. U každého receptu je uvedena energetická hodnota jedné porce v kcal i kJ, a obsah tuku, bílkovin a sacharidů.