Sedlák pod Milešovkou : pestrá krajina proti změně klimatu - Havel, Petr, 1956- (Rozhovory (Vyšehrad), 2023)
Rozhovor o udržitelném hospodaření se známým českým zemědělcem. Jak se po roce 1989 změnil český venkov a kterým výzvám čelíme v souvislosti s vysychající krajinou? Nejen o těchto otázkách přemítá Daniel Pitek, soukromý zemědělec, lesník, aktivista a autor blogu. Kvalita půdy, ochrana vodních zdrojů, klimatické změny, stav českých lesů, dostupnost potravin - to vše jsou témata, která jsou aktuálnější než kdy dřív. Nakladatelská anotace. Kráceno.