Vyplavená smrt - Klimek, Tomáš, 1979- (Historické krimi, 2023)
Detektivní román z doby vlády Karla IV. se odehrává v Mokropsech a v Praze. Vyšetřováním případu vraždy dívky Mařeny je pověřen kanovník Štěpán. Když najde Prokop v řece mrtvolu své starší sestry se stopami po násilí, život v Mokropsech, malé rybářské vsi, se rázem obrátí vzhůru nohama. Dospívající mladík se rozhodne pro krevní mstu a pátrání po vrahovi ho zavede do nedaleké Prahy, která je na sklonku vlády Karla IV. rušným a rozmáhajícím se velkoměstem plným nevídaných staveb, ale též tmavých, nevlídných zákoutí. Události naberou spád, když do Mokropes přijede svérázný svatojiřský kanovník Štěpán, pověřený vyšetřováním vraždy. Nakladatelská anotace.