Mokrá ryba - Kutscher, Volker, 1962- (MOBA, 2023)
Dobový detektivní román z Berlína 20. let 20. století s hlavním hrdinou kriminálním komisařem Gereonem Rathem. Mladý komisař je kvůli závažnému pochybení přeložen z Kolína nad Rýnem na mravnostní oddělení do Berlína, kde se vzápětí náhodně zamíchá do případu brutální vraždy. Ve městě plném demonstrací a podezřelých nočních klubů začíná pátrat na vlastní pěst, což se nebezpečně komplikuje, neboť nitky vyšetřování vedou až k samotným policejním kruhům. Kromě kriminální zápletky se autorovi podařilo vystihnout vzrušenou atmosféru Berlína roku 1929. První kniha z úspěšné série případů komisaře Ratha.