Vraní oko - Klevisová, Michaela, 1976- (Motto, 2023)
Detektivní román české autorky, ve kterém se kriminalista Josef Bergman vydává řešit případ vraždy v ptačí rezervaci. Vyšetřování zavede kriminalistu Josefa Bergmana do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i podezřelých. Nakladatelská anotace. Kráceno.