Fazóna - Nousiainen, Miika, 1973- (Host, 2022)
Román známého finského autora vypráví s humorem sobě vlastním o nezbytnosti přátelství, lásky a rodiny. Sami je muž v nejlepších letech, ovšem přes tikot biologických hodin sotva slyší vlastní myšlenky. Matku svých budoucích dětí hledá tak urputně, až se shodou nešťastných náhod dostane do křížku s motorkářským gangem. Jeho kamarád Markus zase zůstal sám se třemi dcerami a o tradiční rodině si může nechat leda zdát. A třetí kamarád do party Pesonen musí pečovat o stárnoucí rodiče, takže jeho osobní život i zářná kariéra zůstávají v nedohlednu. Ani zbytek Samiho rodiny není zrovna reklamou na štěstí -- jeho matka se po manželově smrti jen těžko vypořádává s osamělostí, a navíc s ní vlastní dcera kvůli naprosto nevinným otázkám na budoucí vnoučata odmítá mluvit. Nakladatelská anotace. Kráceno.