Snoubenky smrti - Grangé, Jean-Christophe, 1961- (Voxi, 2022)
Detektivní román, jehož děj začíná v předvečer 2. světové války v Německu. Tři hrdinové knihy se pouštějí do vyšetřování vražd žen, které souvisí s projektem Lebensborn a pomstou. Krásné a bezstarostné. Takové jsou manželky nacistických pohlavárů známé jako Nevěsty. Zatímco v Evropě to vře, tyto dámy se nerušeně scházejí v berlínském hotelu Adlon na sklenku šampaňského. Brzy však i ony na vlastní kůži okusí, jak se prohrává boj o vlastní život. Do vyšetřování série brutálních vražd se pouštějí tři lidé: neortodoxní psychoanalytik, bohatá dědička a nemilosrdný gestapák. Co když se ale pachatel skrývá jinde, než si všichni myslí? Nakladatelská anotace.