Tajemství dvojčat - Carter, Nick (Splendidum družstvo, 2023)
Nick Carter „slavný americký detektiv“ je fiktivní postava, která vznikla v roce 1886. Jde o soukromého detektiva a v průběhu více než století se objevoval v různých podobách a dodnes ho mnozí čtenáři označují za nejpopulárnějšího literárního hrdinu všech dob. Postavu poprvé vymyslel Ormond G. Smith a dotvořil ji John R. Coryell. Poté, co Coryell odešel do důchodu, postavu Nicka Cartera převzal Frederick Van Rensselaer Dey, který od roku 1890 až do své sebevraždy v roce 1922 napsal 1076 románů a povídek. Postava se ukázala natolik populární, že dala vzniknout časopisu Nick Carter Weekly. Podle Cartera vznikly filmy ve Francii, Československu (Adéla ještě nevečeřela) i Hollywoodu. Nick Carter se objevil také v mnoha komiksech a v rozhlasových pořadech... V prvním příběhu Nick Carter obdrží dopis, který předpovídá vraždu. Jeho žena Edith se domnívá, že ho poslala žena..., ale kdo je Hnědý Robin a proč se vysmívá velkému detektivovi?... V druhém příběhu řeší Nick Carter záhadnou vraždu Ethel Romneyové.