Fenomén Praděd - Matela, Matěj, 1992- (CPress, 2023)
Publikace se věnuje nejvyšší hoře pohoří Jeseníky Praděd - vlastivědné, zeměpisné, kulturně-historické, technické, turistické, sportovní informace. Vydejte se za poznáním tajemných zákoutí nejvyšší hory Jeseníků! Čekají na vás zajímavá místa a stavby, vodní toky i okolní sídla. Dozvíte se vše o mytickém duchu hor, který prý v hoře sídlí, i o zajímavých osobnostech spojených s tímto podmanivým místem. Zjistíte, jaké turistické a sportovní možnosti Praděd nabízí, a necháte se okouzlit úchvatnými fotografiemi a ilustracemi. Průvodcem na objevitelských cestách vám bude specialista na oblast Jesenicka, který zná Praděd i jeho okolí jako své boty. Nakladatelská anotace.