Klášterem obchází ďábel : případy královského soudce Melichara - Bauer, Jan, 1945- (Euromedia Group, 2023)
Detektivní román z řady Případy královského soudce Melichara. Opat premonstrátského kláštera na Strahově Gerard požádá královského soudce Melichara z Roupova o vyšetření záhadných vražd, které vypadají, jako by se jich dopustil sám ďábel. Jaké pekelné rejdy se na Strahově dějí? Chce snad odtud ďábel řád premonstrátů vypudit? Soudce Melichar a jeho pomocník Božetěch stojí před nelehkým úkolem, ohrožujícím i jejich život. Profesionální čest však Melicharovi nedovolí, aby se pátraní po tajemném vrahovi vzdal.