Atlas obscura : fascinující průvodce kuriózními místy světa - Foer, Joshua, 1982- (CPress, 2022)
Atlas představuje více než 600 nejpodivnějších a nejkurióznějších míst světa. Atlas mapuje a popisuje v rámci jednotlivých kontinentů místa, která jsou vytvořena přírodou či člověkem a spadají do kategorie podivných a mysteriózních úkazů, někdy také spojených s místní přírodou, kulturou, architekturou, zvyky, rituály či náboženskými kulty. Některá z nich jsou zároveň zajímavými turistickými tipy a vyhledávanými cíli. Texty jsou obohaceny fotografiemi a kresbami, stejně jako GPS souřadnicemi daných míst.