Rozsudek smrti - Smith, Alexander Gordon, 1979- (Fobos, 2023)
Vítejte zpět ve Výhni, podzemní věznici pro mládež, kde zvrácený dozorce provádí na svých vězních příšerné experimenty. Pětidílná série Útěk z Výhně pokračuje ve třetím, ještě temnějším díle. Alexův druhý pokus o útěk selhal. Tentokrát bude jeho trest mnohem horší než předtím. Protože jak dávno ví, v těch skrytých, krví potřísněných laboratořích pod vězením se z něj stane monstrum. Když mu správce pumpuje do žil něco zlého - zlověstně temný nektar - Alex se stává tím, čeho se nejvíc bojí... Nadlidským přisluhovačem Výhně. Starý Alex je pryč. Ten nový je silnější než kdy předtím, ale co je vůbec zač? Jak teď může uniknout, když je v něm najednou všechna ta temnota? Jak může najít cestu ke svobodě, když je ztracen sám v sobě? A skutečně si Výheň právě vytvořila svého nejlepšího služebníka, nebo nejhoršího nepřítele? Nakladatelská anotace.