Stříbrný měsíc - Nečas, Ondřej S. (Mystery Press s.r.o., 2023)
FALEŠNÉ MINCE NEPŘINÁŠEJÍ BOHATSTVÍ, NÝBRŽ SMRT… Matyáš Korvín, král uherský a český, je na pokraji smrti a české království se má brzy znovu sjednotit pod jedním vladařem. V téže době se v Brně objeví padělatel, který dokáže vytvářet falešné stříbrné mince nebývalé kvality – ty však nepřinášejí bohatství, nýbrž smrt. Alespoň tak to tvrdí vyděšený purkmistr Oldřich Polzmacher, jenž si dá povolat rytíře Mojmíra Mráze ze Žezlic, zmocněnce Moravského zemského soudu. Příští události mu záhy dají zapravdu: každá další mince, která je nalezena, ukazuje na novou vraždu. Mojmír Mráz se svými pomocníky postupně zjišťuje, že celý případ bude daleko spletitější, než se zprvu zdálo. Vrah, který se považuje za ztělesnění slunce, za sebou nechává náznaky a stopy, jako by chtěl své pronásledovatele přivést k odhalení jiného, mnohem děsivějšího zločinu…