Deník Věrky Kohnové : jak ráda bych tak zůstala - Poncarová, Jana, 1983- (Motto, 2023)
Osudy židovské dívky Věrky Kohnové a její rodiny v období let 1935-1942 v kontextu s historickým vývojem Československa; Kohnovi byli deportováni do ghetta v polské Izbice, kde zahynuli. Součástí práce je rovněž Věrčin deník, v němž líčí události svého každodenního života v letech 1941-1942.