Bratrstvo neohrožených : rota E 506. pluku 101. vzdušné výsadkové divize : z Normandie až do Hitlerova Orlího hnízda - Ambrose, Stephen E., 1936-2002 (Jota, 2010)
Autor bestseleru Den-D mapuje fascinujícím způsobem výcvik a boje 101. vzdušné výsadkové divize, tzv. křičících orlů, v Normandii. Je živou reportáží zachycující události přímo v jejich vývoji a oživuje v naší paměti mnoho zážitků ze druhé světové války. Příslušníci jednotky americké armády, vzpomínají na přátelství, které mezi nimi vzniklo, na peklo, kterým prošli, na způsob týrání, které museli vydržet, aby mohli být hrdi na sebe a na svou vlast. Je to famózní četba pro ty, kteří se zajímají o události druhé světové války.