V lásce a válce - Brookes, Maggie (Domino, 2023)
Autorka v románu rozehrává milostný trojúhelník na pozadí španělské občanské války, přičemž čerpá z rozsáhlého historického výzkumu tohoto období. Jednadvacetiletá Angličanka Lucy se v roce 1936 vydává do občanskou válkou sužovaného Španělska. Jako dobrovolnice chce pomáhat místním uprchlíkům, ale to není jediný motiv její cesty. Hodlá taky najít a přivést domů Toma a Jamieho, své nejlepší přátele od dětství, kteří tu bojují každý na opačné straně války. Lucy se ocitá v centru zuřícího konfliktu a musí čelit děsivé realitě chudoby a nejistoty. Brzo se ale ukazuje, že láska překoná i ty největší hrůzy. Nakladatelská anotace.