Sama na cestách - Kroppová, Alexandra (Namena Investment s.r.o., 2017)
Autobiograficko-cestovatelský memoár o sólo cestovatelce, autentické Moravačce, která opustila teplo domova a její stopy dopadly již na 57 zemí světa a kromě Antarktidy prozkoumala všechny kontinenty. Jedná se o inspirativní pojednání o cestování a spirituální obrodě nejen pro ženy, ale i pro muže, k dodání kuráže. Kniha Sama na Cestách je o ženě, která až po třicítce odhodila okovy soudů společnosti a vrhla se střemhlav vlastnímu osudu a odvážně vykročila vstříc osobnímu údělu, aby našla sama sebe. Uvědomila si, že sebeláska není sobectví, že je zdravé být v synergii s vlastním tělem i duší, že sny jsou od toho, aby se plnily, nikoliv dusily a hlavně, že si domov nese ve svém srdci, proto se cítí doma všude na světě.