Tajemství v láhvi : příběh hrdinství Ireny Sendlerové - Czerwińska-Rydel, Anna, 1973- (Albatros, 2023)
Skutečný příběh ženy, která za války zachránila tisíce životů. Irena Sendlerová byla opravdová hrdinka, která za druhé světové války pomohla nespočtu lidí. Když si uvědomila, že všechny Židy ve varšavském ghettu čeká smrt, rozhodla se zachránit co nejvíc dětí. I přes obrovské nebezpečí je pašovala ven ve velkém a většina z nich se díky Irenině odvaze dožila konce války. Nakladatelská anotace. Kráceno.