Bestie z Buchenwaldu - Czornyj, Maksymilian, 1989- (Kontrast, 2023)
Příběh je inspirován skutečnými událostmi, které se odehrály během 2. světové války v koncentračním táboře Buchenwald. Ilse Kochová, manželka velitele koncentračního tábora Buchenwald, proslula svou krutostí, se kterou týrala válečné vězně. Ke konci války se snažila v civilním přestrojení žít pod novou identitou, byla však americkými tajnými agenty vypátrána a postavena před soud.