Železné srdce - Sládek, Martin, 1986- (Mystery Press, 2023)
Hrdinská fantasy přivádí na scénu dobrodruha Haralda, který přesně ví, čemu se vyhnout, aby si zbytečně nekomplikoval život. Bohužel se tím neřídí, a tak je v jeho životě opět jeden velký zmatek. Žoldák, rváč a dobrodruh Harald ví, že ke své smůle umí být dobrý i ve špatných věcech. Někdy tak dobrý, až je to úsměvné, ale tady není nic, čemu by se dalo smát. Tou první věcí je nechtěné zaplétání se do politiky, a té se Harald obvykle snaží vyhýbat jako viking kříži. Když je však politika vyvážena více než příjemnou odměnou za zajímavou zakázku, zradí Haralda jeho vlastní zvědavost. Maurští velvyslanci se ztrácejí jen jednou za život a co by jinému zlomilo hřbet, bere Harald jako výzvu. Druhou věcí je naplňování temných předtuch. To, co se původně zdálo být zajímavým pátráním v ulicích letní Paříže, se v rámci dvou horkých, napjatých a krajně hektických dnů změní v noční můru plnou plamenů, bolesti a těžkých rozhodnutí. Nakladatelská anotace. Kráceno.