Zásnubní prsten - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Letopisy královské komory (MOBA), 2023)
Další z historických detektivních případů královského písaře Jiřího Adama z Dobronína, kterému s vyšetřováním nevysvětlitelného mordu pomáhá jeho služebná Rozárka. Zásnuby bez prstenu jsou sice smutné, ale možné. Nicméně zásnuby s prstenem, ale bez snoubenky, to je věc těžko myslitelná. A přece k ní na Starém Městě pražském došlo. Tuhle podivnou zápletku musí řešit Jiří Adam z Dobronína v souvislosti s nevysvětlitelným mordem. Naštěstí má k ruce svou služebnou Rozárku, která se umí v ženské společnosti vyptávat, protože právě tam leží klíč k podivnému zločinu... Nakladatelská anotace.