Zpětný chod - Jakoubková, Marie (Petra Nachtmanová, 2023)
Noční obloha byla pro Radku velkou vášní již od dětství. Snívala o tom, jak jednou svým teleskopem přijde na něco skutečně zásadního, co ovlivní nejen její život. Kdyby tušila, že se její přání zanedlouho vyplní, jistě by se ve svém životě zaměřila na něco docela jiného. Měsíc se vychýlil z oběžné dráhy a jeho bleskurychlé přibližování k Zemi spustí na celém světě boj o holý život. Zpočátku se k záchraně postaví každý po svém. Je to ale v tak naléhavé chvíli to správné řešení? A existuje vůbec možnost se zachránit?