V srdci šumavských hvozdů - Klostermann, Karel (Artis, 2023)
Sedm krátkých napínavých povídek z nitra šumavské přírody, kniha o Šumavě, tvrdém životě tehdejší doby a životních hodnotách lidí. O tom, jak je život těžký, krutý a krásný zároveň.