Cesta z Ruska : ruská agrese proti Ukrajině a její důsledky - Kříž, Zdeněk, 1972- (Mezi žánry, 2023)
Vývoj zahraniční politiky Putinova Ruska od počátku tohoto století do současnosti, ruská anexe Krymu roku 2014, průběh a mezinárodněpolitické důsledky současného rusko-ukrajinského ozbrojeného konfliktu.