Co nezavály písky Mezopotámie : lekce z manipulace a servility : Češi a Irák 1990-2020 - Belica, Miroslav, 1952- (Epocha, 2023)
Autor hodnotí příčiny, průběh i důsledky válek v Íráku i vývoj česko-iráckých vztahů mezi lety 1990-2020. Reflektuje také postoje české diplomacie v průběhu těchto konfliktů. Aktualizované vydání knihy z roku 2011 je doplněno o čtyři nové kapitoly.