Vláda módy : cena rychlé módy a budoucnost oblečení - Thomas, Dana, 1964- (Host, 2020)
Americká autorka se zamýšlí nad budoucností módního průmyslu z hlediska jeho sociální a ekologické udržitelnosti. Co posnídat a co si obléct, ptá se ráno sám sebe téměř každý z nás. Tyto banální otázky mají ve svých důsledcích obrovský dopad -- na naše zdraví, pracovní trh i životní prostředí. Ale zatímco u jídla už je běžné zkoumat jeho původ i způsob produkce, výroba oblečení a módní průmysl na takový průlom spotřebitelských návyků teprve čekají. A že je to hodně špinavý byznys...To se v knize Vláda módy snaží napravit novinářka Dana Thomasová. Vydává se do bangladéšských továren, na bavlníkové plantáže i do supermoderních laboratoří, kde vznikají látky budoucnosti, a hledá způsoby, jak při ranním oblékání nezneužívat lidi a neničit životní prostředí. Nakladatelská anotace. Kráceno.