Kázání na hoře - Beneš, Petr, 1965- (Rozhovory nad Biblí, 2023)
Autor se v rozhovoru s Petrem Vaďurou snaží ukázat, že se text Tzv. Kázání na hoře, obsažené v 5.-7. kapitole Matoušova evangelia, týká každodenního života a staví nás před aktuální otázky, jako je nenásilí či bezpodmínečné odpuštění.