Statistická analýza sociálněvědních dat (prostřednictvím SPSS) - Rabušic, Ladislav, 1954- (Masarykova univerzita, 2019)
Odborná publikace pro výuku statistiky v bakalářském programu sociologie. K učebnici jsou na webu přiloženy všechny datové soubory, s nimiž se v textu operuje, a pomůcky pro praktickou analýzu dat včetně skriptů pro SPSS. Statistická gramotnost patří v dnešním světě do výbavy každého sebevědomého občana. Denně se setkáváme s nejrůznějšími číselnými údaji, bombardují nás výsledky nejrůznějších výzkumů a statistik. Obzvláště důležitá je statistická gramotnost pro studenty sociálních věd, protože sami budou často v praxi výzkumy založené na kvantitativních datech připravovat a zpracovávat. Nakladatelská anotace. Kráceno.