Osudná plavba - Hindle, Tom (Vendeta, 2023)
Detektivní thriller, odehrávající se v listopadu roku 1924 na zaoceánské lodi Endeavour, plující ze Southamptonu do New Yorku, na jejíž palubě se kromě posádky nachází i dva tisíce pasažérů. Když je u paty schodiště nalezeno tělo postaršího muže, lodní důstojník Timothy Birch pokládá jeho smrt za tragickou nehodu. Nicméně James Temple, rázný inspektor ze Scotland Yardu, si je jist, že onomu zdánlivému neštěstí někdo napomohl. Birch se uvolí, že Templeovi pomůže s vyšetřováním, a stopa je rychle dovede ke krádeži nesmírně cenného obrazu, o jehož existenci věděl pouze majitel... a onen mrtvý muž. Do přistání v New Yorku zbývá jen několik dní, samotná Templeova přítomnost na palubě lodi působí stále podezřelejším dojmem a Birchovo pátrání po pachateli je plné nebezpečí. Pasažéři se zatím dál procházejí po palubách a někde mezi nimi čeká vrah... Nakladatelská anotace. Kráceno.