Lokiho sága. - Serrano Lorenzo, Aranzazu, 1975- (CPress, 2023)
Pokračování severské ságy o Lokim. Bohyně Freya se nezastaví před ničím, aby získala vzácný náhrdelník, a nakonec je to právě Loki, kdo od ní má tento náhrdelník získat zpět. Krásné bohyni Freyi učaruje jedinečný šperk, který obsahuje krásu hvězd na obloze. Freya ho touží získat za každou cenu, a proto využívá svých svůdnických schopností, aby jí ho trpaslíci dali. Když to zjistí Ódin, který po krásné bohyni touží od pradávna, zešílí žárlivostí a zosnuje pomstu. Loki se nechá zlákat příležitostí, i když ví, že riskuje nejen svoji čest, ale i úctu bohů, náklonnost své ženy, a dokonce i svůj holý život. Nakladatelská anotace. Kráceno.