Čekání na vraha - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2023)
Kniha z dlouhé řady kriminálních příběhů a povídek, situovaných do jihočeského Písku. To, že i kriminálka okresního formátu, jako je ta písecká, kde 1. oddělení šéfuje kapitán Karas, řeší zajímavé případy, které čtivou formou už nějaký ten pátek předkládá čtenářům Ladislav Beran, je prostě fakt. Poručíci Studnička, Mach, vyšetřovatelka Vandová, pátračka Čtveráková a další se při každodenní práci setkávají s případy, které sice neplní stránky černé kroniky celostátního tisku, ale i tak nabízí pohled do různých forem trestné činnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.