Hermann a Dorothea - Wolfgang Goethe, Johann (Artis, 2023)
Idylický epos J.W. Goetha o devíti zpěvech nesoucích jména řeckých můz. Syn bohatého hostinského, který v době francouzské okupace falckého území pomáha místním uprchlíkům, se při návštěvě utečeneckého tábor setkává s mladou, krásnou, ctnostnou, ale chudou služkou Dorotheou. Rodiče si přejí pro svého syna bohatou nevěstu, avšak přesvědčí je dobré vlastnosti dívky.