Adamovo mlčení : jak najít odvahu ve světě plném chaosu - Crabb, Larry, 1944-2021 (Návrat domů, s.r.o., 2020)
Křesťanské pojednání o dnešních mužích, jejichž skutečným posláním je hlásání Božího slova a obnova křesťanského života. Adamovo mlčení a pasivita při prvotním hříchu jsou považovány za první selhání mužů vůbec. Přitom posláním mužů je vést lidstvo k Bohu, spáse. To, že tento úkol není splněn, má za následek nejistotu, ztrátu kontroly nad sebou, zlostné ovládání okolí. Nemužní muži žijí ve strachu, závislosti, útěku před zodpovědností. Svoji mužnost však mohou nalézti, jak autoři ukazují na příkladech ze svého okolí, budou-li naslouchati Bohu, následovat Krista a aktivně se podílet na obnově morálního, sociálního a rodinného života dle Božího slova.