Prokleté kosti - Ellis, Bella, 1971- (Vendeta, 2023)
Další detektivní případ z viktoriánské Anglie pro sestry Charlotte, Emily a Anne Brontëovy, které tentokrát musí odhalit záhadu nálezu dětských kostí. Haworthská fara, únor 1846: Sestry Brontëovy mají plné ruce práce se svou literární kariérou. Zatímco hledají nakladatele pro svou sbírku básní, už se každé z nich rodí v hlavě myšlenka na vlastní román. Zároveň však lační po dobrodružství a dalším "detekovacím" případu. A co čert nechtěl: jednoho mrazivého únorového večera je jejich hospodyně Tabby zpraví o strašlivém nálezu na Top Withens, místním sídle rodiny Bradshawových, kde byly v průčelí komína nalezeny lidské kosti. A co hůř - zdá se, že kosti patřily dítěti! Ve vesnici se povídá, že Clifton Bradshaw na pokraji bankrotu zaprodal za příslib bohatství svou duši ďáblu. Nesouvisí to snad nějak s těmi nalezenými kostmi? Sestry celá událost hluboce zasáhne, a tak se rozhodnou jednat. Jenže zanedlouho zjistí, že zlo rozhodilo své spletité sítě a ony se do nich nechaly bláhově vlákat... Nakladatelská anotace. Kráceno.