Invaze zlodějů těl - Finney, Jack, 1911-1995 (Fobos, 2023)
Román, který poprvé vyšel v roce 1955, je klasickým sci-fi thrillerem o mimozemské invazi a vítězství lidského ducha nad neviditelným nepřítelem a stal se inspirací pro tři slavná filmová zpracování. Jednoho tichého večera v poklidném malém městečku Mill Valley v Kalifornii doktor Miles Bennell odhalí zákeřnou a děsivou skutečnost. Město zjevně zamořila jakási mimozemská semena pocházející z lusků připomínajících rostliny - ta nahradila spící lidi jejich dokonalými klony, které mají stejné vědomosti, vzpomínky nebo šrámy jako oni, ale na rozdíl od svých obětí jsou neschopné lidských emocí nebo citů. Mimozemské formy života tak tiše a nenápadně zaplavily těla a mysli Bennellových sousedů, přátel, rodiny, milované ženy - celého jemu známého světa. Nakladatelská anotace. Kráceno.