Hrdinové českých zemí - Kotouč, Jan, 1987- (Brokilon alternativa, 2023)
Jedenáct povídek od deseti autorů mapuje svět alternativních českých zemí z románové série Jana Kotouče. J. Kotouč popíše události po katastrofě a o sto let později boj flotily admirála Berga proti španělské přesile. J. Presby popisuje boj amerických velrybářů proti britským ponorkám. Život korunního prince je ohrožen sabotáží jeho lodi v povídce V. Brunhoferové. Snahu agentů o záchranu syna tureckého sultána v předvečer ruské invaze ztvárnil M. Brenišin. Spisovatelka se zaplete do špionážní hry v Texasu v povídce V. Šlechty. Pilot s prototypem nové stíhačky pomůže řešit krádeže v Jižní Africe v příběhu od V. Ríši. Do dolů v Jižní Africe zavítá i lékař vyšetřující podivné úmrtí v povídce K. Doležala. T. Bandžuch přivede českého přistěhovalce v Paraguayi na stopu pokladu. Sabotáži těžby manganu v Indii musí předejít skupina dobrodruhů v povídce L. Lukačovičové. Tajemství vesmírné katastrofy, která změnila chod dějin, poodhalí J. Nováková. Nakladatelská anotace. Kráceno.